Stort lager | # Egen utveckling | Kunskap

Luftfilter

Vi har AEM, Hurricane och BMC luftfilter 

AEM har en mycket högt flöde, bra filtrering och det är ett dryflow filter som innebär att det inte är behandlat med olja. Luftfilter som är oljebehandlade förstör luftmassemätaren på bilen.

 

Filtrera

Produkter

Visa fler

Luftfilter, Sportluftfilter

Vad menas med ett sportluftfilter?
Filtermaterialet har bättre flöde än motsvarande original och tillåter där med att mer luft (syre) passserar in i förbränningsrummet. Denna typ av filter kan också ha annan design och material för att ytterligare vara anpassat för ändamålet

Kan ett luftfilter börja brinna?
Nej, Inte utan bränsle, olja eller andra föroreningar.

Hur tillverkas luftfilter?
Luftfilter tillverkas av bomullstyg, plastmaterial (syntetiskt) och aluminiumnät för ökad hållbarhet. Dessa material förvaras på stora rullar och filtermaterialen veckas samman i minst fyra lager med hjälp av en maskin. När det är veckat skärs filtermaterialet till lämplig längd.

Ram-Air
När ett fordon kör framåt ökar lufttrycket framför det. Detta kallas "Ram effect". Om fordonet har ett framåtriktat luftintag kan det dra fördel av denna effekt för att ge en ökning av motorns prestanda vid höga varvtal. Detta beror på att motorn kan använda fartvinden för att få in mer luft och öka motoreffekten (Ram effect)

Insugstryck vs vakuum
Air Scoop Pressure vs Speed (ASPS)
Luftintagstryck vs hastighet (ASPS på engelska) hänvisar till den punkt där mängden luft som trycks in i luftintaget överstiger motorns förmåga att konsumera luften. Vid denna tidpunkt är det tryck i inloppet, inte vakuum, vilket kan kräva mer bränsle eller backad tändning.
Ett motorstyrningssystem kan ha olika bränsleinställningar som är beroende av ASPS för att öka motoreffekten. Detta är för avancerade användare. Motorcykeltillverkare har använt detta i decennier.